2008 – 2013

12/2008

28.12.2008. obilježili smo 75. Obljetnicu postojanja .

 

 

11/2009

Uređenje spremišta za prihvat vozila
Veliki pozdrav svima!
Evo konačno da malo osvježimo  našu stranicu.
U tijeku su pripreme za primopredaju vozila, preciznije uređenje postojećeg spremišta, te njegova prilagodba za novi vatrogasni kombi.
Zahvalili bi ovim putem svima koji su sudjelovali, bilo finanacijskim resursima, bilo svojim znanjem i radom.
Tvrtki Novokom d.o.o. iz Novog Marofa.

Strojobravarskom obrtu Matušin iz Oštrica.

Predsjedniku Božidaru Šafranu i njegovom angažmanu na osiguranju financijskih sredstava.

Naš dozapovjednik Petrić Davor koji je na sebe preuzeo

odgovornu funkciju koordinatora radova, te i sam bio prisutan

sve dane radova spomenuo bi se svih koji su sudjelvali u projektu.

Zidari Šafran Slavko i Šafran Josip (Cmrk) bili su prisutni po 3 dana

Zidari Rabuzin Franjo (Raf) i Vukalović Franjo bili su prisutni po 1 dan

Pomoćni zidari Benjak Danijel i Stepan David bili su prisutni sva 4 dana

Sudec Vladimir posudio mješalicu, potrebne zidarske rekvizite,

fini pijesak, te bio na raspolaganju sa savjetima, idejama …

Sanjin Sudec  izvršio je električarske radove

Rabuzin Marijan i Ivan Štaba nanosili su glet masu.

Matek Pintač izvršio je malarske radove

Marino Košćak (Ninač) – pomagao koliko je mogao.

Miroslav Košćak – pomagao koliko je mogao i opskrbljivao radnike sa vinom

Roni Košćak – pomogao sa gajbom pive

Zdravko Petrić – pomagao koliko je mogao

Petrić Fabijan – sudjelovao sa dnevnicom zidara u iznosu od 300 kn.

Eto, ako smo nekog nenamjerno izostavili ispravit ćemo grešku,

a sve koji su sudjelovali neka Bog poživi !

U iščekivanju novog vatroagasnog vozila

Pomoz Bog braćo vatrogasci !

HK

03/2009

Godišnja skupština 08.03.2009 nedjelja
Danas je održana godišnja skupština našeg DVD-a
Bilo prisutno oko 50 članova od toga 20 aktivnih.

 

 

05/2010

Dana 07.05.2010. u mjestu Hrženica, održana je 19. Sjednica Skupštine vatrogasne zajednice Varaždinske županije. Tom prigodom promovirani su dočasnici i časnici koji su uspješno završili tečaj.
Iz Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa, troje vatrogasaca primilo je nove činove. Poslije ceremonije podjele činova, u prostorijama vatrogasnog doma Hrženica održala se godišnja skupština VZ županije Varaždinske.  Pored redovnih točaka, na skupštini je bilo riječi o modelu ustroja vatrogastva u Hrvatskoj. Naglašeno je da nam je za cilj imati europski ustroj tj.
”Dobro organizirane i opremljene lokalne DVD-ove koji su izvrsnim sustavima veze i komunikacije povezani sa Javnom vatrogasnom postrojbom, koja intervenira u slučajevima kada se DVD-ovi ne mogu više nositi sa situacijom.” Isto tako bilo je riječi o sredstvima i kupnji nove opreme, te je naglašeno kako su sredstva koja postoje neravnomjerno raspodjeljena, te bi tom momentu trebalo pridodat više pažnje i biti realan i pravedan kod kupovine opreme i tehničkih sredstava.
Ženskoj ekipi iz DVD-a Biškupec uručena je zahvalnica za ostvareno 4. Mjesto na Olimpijadi u Ostravi (Češka).

03/2010
Godišnja skupština 06.03.2010 subota 19,00 h

Dana 06.03.2010. subota u 19,00h, održana je redovna godišnja skupština DVD-a Oštrice
Dajemo vam kratki osvrt na prošlu 2009.

12/2011

Pogled u prošlost

Evo koristimo ove nadolazeće blagdanske dane, da se okrenemo  malo za sobom, da bacimo pogled kroz prozor koji će nas odvesti u ljeto 2003 godine, točnije u nedjelju 13.07.2013.

11/2011

IN MEMORIAM Josip Benjak 1953-2011

Dana 19.11. u subotu nakon duge i teške bolesti, preminuo je naš počasni zapovjednik i dugogodišnji aktivni član Josip Benjak. Hvala mu na svemu što je učinio za naše društvo !
” Josipe, cijeli svoj život posvetio si razvoju našeg društva i dobrovoljnog vatrogastva. Još su živa sjećanja na iznimne rezultate, koje smo godinama postizali zahvaljujući tvojoj požrtvovnosti i ljubavi prema vatrogastvu, koju si prenio na desetke generacija.”
Ispraćaj pokojnika bit će 21.11.2011. u ponedjeljak u 15h na mjesnom groblju u Oštricama.

ZLATNA VATROGASNA MEDALJA – 2003
SPOMENICA ZA 30 GOD. RADA 2003
SPOMENICA ZA 20 GOD. RADA 1997
PLAMENICA ZA POŽRTVOVNOST I HRABROST 1989
BRONČANA MEDALJA VSO 1987
SPOMENICA ZA 10 GOD. RADA 1986
DIPLOMA DVD-a OŠTRICE 1985
DIPLOMA DVD OŠTRICE 1983
SREBRNA MEDALJA VSH 1983
ZLATNA ZVIJEZDA VSH 1990

 

09/2011

Veliki uspjeh DVD-a Oštrice na 5. Natjecanju vatrogasaca i 9. Natjecanju vatrogasne mladeži Varaždinske županije

Evo radosnih vijesti. Ženska ekipa našeg društva osvojila je prvo mjesto na županijskom natjecanju, te se automatski plasiral na državno natjecanje, koje će se održati slijedeće godine. Dakle, od 16 ženskih ekipa koje su se natjecale, naše djevojke su zauzele 1. mjesto.
OD SRCA IM ČESTITAMO !

Ništa lošija nije bila ni muška ekipa djece, koja je zauzela 14 mjesto, od 50 ekipa koliko ih je bilo u toj kategoriji. Kad se uzme u obzir, da su članovi drugih ekipa već dobrano zagazili u pubertet, ovakav plasman je više nego odličan !!!
I NJIMA ČESTITAMO OD SRCA, SAMO NEKA TAKO NASTAVE !

04/2011

U toku je tečaj za čin  vatrogasac, kojeg pohađaju i naši članovi. Tečaj traje 2 mjeseca, te se nakon uspješno položenih ispita stiče zvanje vatorgasac. Tek kada poloči ispit i obavi liječnički pregled, član DVD-a je spreman ići na intervencije.

 

03/2011

Ispumpavanje i čišćenje jezera u Lušcu

Dana 25.03.2013. u petak, članovi DVD-a Oštrice pod ravnanjem dozapovjednika Davora Petrića, izveli su ispumpavanje i  čišćenje jezera u Lušcu, zajedno sa predsjednikom Eko-udruge Lužec, Mladenom Košćak, koji ih je tom prigodom nesebično počastio ićem i pićem.

 

02/2011

Dana 26.02.2011. u Subotu u 19 sati u Vatrogasnom domu u Oštricama, održana je redovna godišnja skupština DVD-a Oštrice. Skupštinu je otvorio predsjednik DVD-a Božidar Šafran, te pozdravio sve prisutne članove društva i goste, izaslanike iz Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa,  predsjednika VZGNM gosp. Nedjeljka Vukalovića.
Predsjednik B.Šafran naglasio je da DVD Oštrice izrazito skladno i jedinstveno djeluje, što se vidi i po rezultatima. Cilj nam je održati podmladak te stvoriti mladu generaciju koja će moći odgovorno društvo preuzeti na sebe. U vremenu kada svi gledaju svoje interese, ljudske osobine poput solidarnosti, odricanja, požrtvovnosti, skoro da su i nestale. Upravo kroz vatrogastvo, te se osobine trebaju poticati na razvoj kod mladih ljudi, da u potpunosti ne izbljede, te društvo kao takvo ne zastrani. Par riječi uputio je predsjednik vatrogasne zajednice grada Novog marofa gosp. Nedjeljko Vukalović. Izrazio nam je podršku u nastojanjima za formiranjem podmladka, te ponovio kako je svako društvo obavezno izaći na intervenciju na svojem području djelovanja. Tom prigodom uručio je diplome našim kandidatima  Davidu Stepanu i Martini Trakoštanec, koji su uspješno završili tečaj za hidraulične sprave u vatrogasnoj školi u Zagrebu.

 

09/2012

28.09.2012 Ženska ekipa DVD-a Oštrice predvođena Davorom Petrić  ”Filjom” kreće put Zatona na državno natjecanje!

 

 

07/2012
Dana 07.07.2012 u subotu, bila je ceremonija otvorenja novouređenoga pilja sv.Petra u Oštricama. Tom prigodom udruga žena napravila je izložbu svojih radova u društvenom domu, a Dobrovoljno vatrogasno društvo imalo je ceremoniju dodjele radnih ženskih odijela od strane županijskih vijećnika, Ronija Košćak i Božidara Šafran, koja su sponzorstvo Varaždinske županije. Sportska udruga, te udruga žena i DVD bili su organizator pučke veselice, koja se održala na igralištu iza društvenog doma u Oštricama, a potrajala je sve do jutarnjih sati.

05/2012

Dana 06.05.2013, održana je Sv. Misa u crkvi SV.Florijana u Presečnom. Svojim prisustvom i već tradicionalnom procesijom, uveličali smo ovo misno slavlje. Sveta misa bila je prikazana za sve vatrogasce i vjernike iz Presečna. Vrijeme nas je poslužilo, te zahvaljujemo našem zaštitniku SV. Florijanu i dragom Bogu na ovom danu.

02 / 2012

26.02.2012 u nedjelju održana je redovna godišnja skupština.

U 2012. godini naše je društvo provodilo svoje obaveze u smislu proširivanja, osposobljavanja članstva, pregleda i osposobljavanja hidrantske mreže, održavanja vatrogasnog spremišta i okoliša, sudjelovanjima na natjecanjima, izlascima na vatrogasne intervencije, te smo preventivno djelovali u smislu edukacije stanovništva od požarnih opasnosti.

U prošloj smo godini imali 19 intervencija gašenja požara.

Od toga je bilo 15 požara  trave i niskog raslinja, 2 požara šume i 2 požara gospodarskih objekata, gdje smo samostalno i kao pripomoć DVD-u Novi Marof uspješno intervenirali.

Mjesec zaštite od požara obilježili smo standardnim mjerama u smislu preventivnog djelovanja na stanovnike Oštrica i okolnih naselja.

Djelenjem obavijesnih letaka upozoravali smo stanovnike na opasnost kod nekontroliranog paljenja korova na otvorenom, pregledan je i pristup prirodnim crpilištima vode, gdej je ove godine situacija puno povoljnija za nas, jer je izvršeno čišćenje i regulacija potoka ”Mlinska Struga”, pa je samim time i pristup vodi olakšan. Obavljen je pregled hidrantske mreže u naseljima Oštrice i Ključ, gdje je situacija na hidrantskoj mreži sve lošija iz godine u godinu, stari su hidranti neispravni, a novi hidranti u vlasništvu Varkoma još nisu pod tlakom. Od ostalih aktivnosti u mjesecu zaštite od požara u 2012. Godini, prisustvovali smo na svetoj misi, na dan Sv. Florijana, gdje su naši članovi već tradicionalno sudjelovali u ”prošenciji”, te smo sa svojim članovima hodočastili u naše marijansko svetište u Mariju Bistricu.

Što se tiče obrazovanja za vatrogasce u 2012. godini situacija je jako dobra, naša 4 člana položila su ispit za vatrogasca I klase, te je jedan član položio ispit za vatrogasnog dočasnika. To nam govori da je vatrogastvo u Oštricama sve jače u smislu osposobljenosti naših članova.

U natjecateljskom dijelu aktivnosti, prošle godine smo sudjelovali sa 2 natjecateljske ekipe, na sljedećim natjecanjima

–          Bili smo na gradskom vatrogasnom natjecanju, sa ženskom A ekipom i ekipom djece, gdje su obje naše ekipe zauzele 1. Mjesto

–          Na kupu grada Novog marofa sudjelovali smo sa ekipom djece, te su naša djeca zauzela 4. Mjesto

–          2 put zaredom smo prisustvovali državnom natjecanju koje se održalo u Zadru

–          Prisustvovali smo sa 2. Ekipe na 8 intervencijskoj vježbi Marof 2012 godine.

Iz ovoga ste mogli primjetiti da nismo imali prošle godine natjecateljsku ekipu, koja bi trebala biti stup buduće interventne ekipe, te smo krenuli u formiranje nove muške A ekipe sa mlađim članstvom, koja bi trebala u ovoj godini početi sa aktivnostima.

U ovoj godini naše društvo obilježava 80. godišnjicu rada, te se nadamo da ćemo završiti radove na spremištu kako bi napokon imali taj svoj prostor. Ova je godina znači izborna, pa bih se osvrnuo na protekle 4. godine.  Moram napomenuti, da je društvo u ovim teškim vremenima sve veće nezainteresiranosti za sudjelovanje u društvenim aktivnostima, bilo više nago uspješno u radu, što je vidljivo iz rezultata. Bili smo 2 puta na državnom natjecanju, imali smo uvijek spremnu interventnu ekipu sa 10 članova koji imaju liječnički ispit obavljen, znači spremni su u svakom trenutku izaći na intervenciju.

U edukaciji članstva u zadnje 4 godine bogatiji smo za 7 dočasničkih činova, 19 vatrogasaca I klase, tako da je situacija više nego zadovoljavajuća. Uvjeren sam da će sad i novo rukovodstvo održati tu razinu aktivnosti, te još više unaprijediti DVD u našem kraju, za što će im biti potrebna pomoć i angažman svih nas prisutnih ovdje, kao i do sada bila je ta pomoć neupitna.